Medlemsside – nyttige links
Du er logget ind som [wlm_username]
Send nyttige links til John – john@mejlgren.dk
Her kan du få en oversigt over de links til sider på nettet, som jeg ofte henviser til, både til teenagere,
men også deres forældre. Har du relevante links til denne side, må du gerne maile dem til mig.
Forældretelefonen
Link
Rigtig mange forældre, kan godt for tid til anden blive i tvivl om hvad der er det rigtige at gøre i en given situation, eller have brug for gode råd til dette eller hint.
Forældretelefonen er en fantastisk mulighed for, at få kyndig vejledning af professionelle.
Dit barns fremtid
https://ditbarnsfremtid.dk/
Rigtig mange forældre idag, ser gerne at deres søn eller datter får en boglig uddannelse, men det er bestemt ikke alle unge, for hvem en boglig uddannelse er det rigtige. En erhvervsuddannelse kan for flere unge være lige præcis det springbræt de har brug for, for at komme videre i livet. Læs om erhvervs uddannelserne her og de muligheder de giver.
Mobning på Facebook
https://business.facebook.com/safety/bullying
Har din teenager været udsat for mobning på Facebook eller selv været en der mobber på Facebook, så kan du via dette link på råd og vejledning til, hvordan du som forælder skal forholde dig, og hvad du kan gøre ved det.
Khan Academy
https://da.khanacademy.org/
Khan Academy er et rigtig godt bud på selvstudie for din teenager. Det er ikke bare lærerigt, det er også både sjovt og udfordrende. Det fungerer på dansk og er gratis og det er et af de mest benyttede systemer til selvstudie i USA, hvor det også er udviklet. Mange skoler i USA bruger Khan Academy som et meget stærkt værktøj i den daglige undervisning.
Min fremtid
http://www.minfremtid.dk/
MinFremtid hjælper de unge med at vælge den rigtige uddannelse første gang, så de undgår at falde fra og vælge om. For at kunne bruge siden og lave diverse test, kræver det et uni-login.
Du kan finde al den information du kunne have brug for, i forhold til indhold, økonomi adgangskrav m.m. for alle uddannelser i Danmark.
Headspace
http://www.headspace.dk/
Mange unge går rundt med bekymringer om livet og fremtiden, og har ofte brug for at få lettet ventilen gennem en snak med velmenende og omsorgsfulde voksne.Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Ingen problemer er for store eller små, og alt foregår på de unges præmisser.
Lektieronline
http://www.lektieronline.dk/
Lektier Online tilbyder gratis online lektiehjælp for folkeskole- og gymnasieelever. Her kan din teenager sidde foran skærmen og få kvalificeret hjælp til sine lektier i sit helt eget tempo.
DUDA
http://www.duda.dk/
Her er endnu en rigtig god side til hjælp for lektierne derhjemme. Siden er lavet til klassetrinene 1-10 klasse og omhandler alle det fag, din søn eller datter støder på i Folkeskolen. Der er en masse videoer til at støtte sig til samt en masse skriftlige øvelser. Perfekt til selvstudie hjemme.
UU Danmark
http://uudanmark.dk/
UU står for Ungdommens Udannelsesvejledning og er dem, der står for vejledningen af de unge ude på skolerne. Hvis du har brug for en snak med en uddannelsesvejleder i forhold til din søn eller datters muligheder og vej igennem uddannelsessystemet, så gå ind her og find det UU Center, som hører til jeres område.
Adgang for alle
http://www.adgangforalle.dk/
Adgang for alle er en hjemmeside hvor du kan downloade en app som kan læse både tekst på hjemmesider og ikke mindst dine egne dokumenter. Hver gang jeg skriver en bog, så bruger jeg altid denne app til at læse mit manus op, for at høre hvordan det lyder og lave eventuelle rettelser.
iStavning
http://istavning.alinea.dk/
iStavning er et rigtig godt online program, der kan styrker din teenagers muligheder for at blive endnu bedre til stavning, grammatik og tegnsætning på en både sjov og lærerig måde. Prøv det gratis i en periode. Efter endt prøveperiode kræver det at skolen er tilmeldt, og så skal man bruge sit uni-login til at komme ind.
Test
http://testdig.dk/
Test dig, er en hjemmeside hvor du kan finde alverdens former for test. Specielt test til at kunne afslører hvorvidt du har taget stoffer er rigtig populær, og en af dem som jeg har henvist flest forældre til, når de har været urolige for, om deres teenager tager stoffer eller ryger hash, hvilket er et stort problem idag.
Fakta om stoffer
https://www.sst.dk/da/sundhed-og-livsstil/narkotika
Hvis du vil vide mere om hvad stoffer kan gøre og hvor farligt det, samt ikke mindst få hjælp til behandling hvis skaden skulle være sket, så er Sundhedsstyrelsens hjemmeside et godt sted at starte.